BOTOX

“Mrekullia” (Toksina) e kirrurrgjisë estetike.

Botox është kthyer në një trend në kirurgjinë estetike në ditët e sotme. Pavarësisht moshës kjo subsancë vazhdon të injektohet pavarësisht pasojave shëndetësore që shkakton. Nëse ke planifikuar një injeksion të tillë lexo me kujdes informacionin.

Toksina Botox aka Botulinium eshte nje prej toksinave me helmuese qe ka njohur njerezimi. Ajo eshte nje neurotoksine prodhuar nga bakteri Clostridium botulinum I cili shkakton helmim ushqimor. Toksina u izolua dhe purifikua nga Carl Lamanna dhe Edward Schantz te Ushtrise Amerikane. Eshte nje prej perberesve te perdorur si arme biologjike.

ARME BIOLOGJIKE Si arme militare apo teroriste, toksina botulinium propagandohet permes aerosolit, ujit te kontaminuar apo produkteve ushqimore. 1 gram kristaline e pergatitur prej saj, madje dhe ne forme e marjes permes ajrit mund te vrase me teper se nje milion njerez. Ne 2002, FDA autorizoi perdorimin e saj ne trajtimin e rrudhave.

KUTIA E ZEZE Ne 2009 FDA tha se shitja e saj duhet te permbaje nenshkrimin Rezik duke shpjeguar se materili mund te shperndahet nga zona e injeksionit ne pjeset e tjera te trupit duke shkaktuar probleme, si psh probleme me kaperditjen apo frymemarjen.

SIMPTOMAT Simptoma e mundshme te Botoksit:

– Dhimbje,enjtje, skuqje ose nxirje.

– Simptoma te ngjashme me gripin

– Dhimbje Koke

– Dhimbje stomaku

– Renie te perkohshme te kapakeve te syrit

– Probleme me te parit

– Shenja UTI, rrjedhje gjaku ne urine

– Bllokim frymemarje

– Probleme ne kaperdim

– Ngadalesim te foluri

– Paralize ne zonat jo te trajtuara 

#botox #filler #danger #akademiaeshkencesvedike #yoga #ayurveda #vip #info #lifestyle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *