KURS PROFESIONAL YOGA

Bëhuni pjesë e programit online të Yogas klasike dhe Ayurvedas tradicionale. Zbuloni funksionimin e trupit, mëndjes dhe ndërgjegjes. Mësoni si të shëroni veten dhe të tjerët bazuar në vetëdijen superiore. Permes larmishmerisë se tij ky kurs mbulon të teta gjymtyrët e Yogas bazuar në principet e Ayurvedas ( Mjekesisë shekullore Indiane) duke nisur me asanat …

SI TRAJTOHET OSTEOPOROZA

Osteoporoza është sëmundje në të cilën kockat humbasin densitetin e tyre dhe struktura bëhet e hollë dhe e dobët. Kjo i bën ato të dobta dhe lehtësisht të thyeshme. Kockat normale kanë një strukturë të dendur dhe të fortë ndërsa tek njerëzit me osteoporozë, janë delikate dhe thyhen më lehtë. Osteoporoza ndodh kur trupi nuk …

MASAZH PER BEBE

Praktikat e Ayurvedës për beba përfshijnë përdorimin e vajrave si vaj ulliri ose vaj kokosi, të pasura me substancat ushqyese natyrore.  Masazhi i butë ndihmon ne rritjen e qëndrueshmërisë emocionale dhe fizike të fëmijës. Këto praktika zakonisht përdoren për të ulur tensionin, përmirësuar cilësinë e gjumit dhe stimuluar zhvillimin motorik.  Sigurohuni që produkte të përdorura …

QUOTE/THËNIE

“Per aq kohe sa i sheh gjerat si ti deshiron te jene, humbet mundesine te njohesh te Verteten e tyre“ “As long as you have certain desires about how it ought to be you can’t see how it is”.

ÇFARË ËSHTË TRIPHALA, BIMA E NJOHUR PËRDORUR MEDICINALE

Triphala kjo bimë e njohur medicinale është një formulë e rendesishme në Ayurveda e cila është përdorur për shekuj të tërë për të permiresuar shëndetin . Formula përbëhet nga tri bimë të ndryshme: Amla (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula) dhe Bibhitaki (Terminalia bellirica). Disa nga benefitet kryesore të përdorimit të Triphala janë: 🌱Përmirësimi i Tretjes …

USHQIMET E PASURA ME PROTEINA VEGAN

Proteina janë të rëndësishme për trupin dhe funksionimin e tij të përgjithshëm, pavarësisht nëse baza e ushqimit është vegane ose jo. Proteina ndihmon në ndërtimin dhe rregullimin e qelizave të trupit, dhe luajnë një rol kyç në shumë procese të tjera të tij. Për veganët, është e rëndësishme të kenë një sasi të mjaftueshme të …

DIAGNOSTIKIMI I GJUHËS

Diagnostikimi i gjuhës është një prej metodave të përdorura në Ayurveda për të vlerësuar gjendjen shëndetësore dhe ekuilibrin e trupit. Sipas Ayurvedës, gjuha është pasqyrë e shëndetit të brendshëm dhe disa karakteristika të saj tregojnë disbalancat ose problemet e mundshme të trupit. Këtu janë disa elemente që mund të vlerësohen në diagnostikimin e gjuhës në …

VAJ VETIVER VETITË E TIJ

Vaji esencial Vetiver ka veti qetësuese, ai ndihmon në balancimin e doshës Vata (percakto doshen tënde predominuese përmes pyetësoreit në faqen e Akademisë së Shkencave Vedike) dhe largimin e ankthit

VAJ KAMOMILI BENEFITET

Benefitet e vajit esencial të kamomilit. Ka veti qetësuese dhe anti inflamatore. Përdoret për të qetësuar Pitan, problemet e lëkurës dhe është inflamator i mirë. Mëso më tepër rreth sekreteve të jetëgjatësisë përmes Ayurvedas. https://www.akademiaeshkencavevedike.com