ÇFARË ËSHTË TRIPHALA, BIMA E NJOHUR PËRDORUR MEDICINALE

Triphala kjo bimë e njohur medicinale është një formulë e rendesishme në Ayurveda e cila është përdorur për shekuj të tërë për të permiresuar shëndetin . Formula përbëhet nga tri bimë të ndryshme: Amla (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula) dhe Bibhitaki (Terminalia bellirica). Disa nga benefitet kryesore të përdorimit të Triphala janë: 🌱Përmirësimi i Tretjes dhe absorbim I Pranas ne thellesi te indeve: Triphala është një laksativ natyral i cili ndihmon në përmirësimin e tretjes dhe pastrimit të zorrëve. 🌱Forcim i Sistemit imunitar: Përdorimi i Triphala ndihmon në forcimin e sistemit imunitar dhe ndihmon në mbrojtjen nga infeksionet. 🌱Përmirësim i Shikimit: Amla, një prej përbërësve të Triphala, ndihmon në përmirësimin e shikimit dhe kujdesin për sytë.

 #akademiaeshkencavevedike #healthyfood #healthy #lifestyle #ayurveda #yoga #natural #healing #triphala

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *