CILAT JANË BENEFITET E BIMES MEDICINALE BRAHMI

Brahmi, bimë e cila njihet ndryshe si “Bacopa monnieri, » është përdorur tradicionalisht në Ayurveda përtrajtimin e problemeve të ndryshme. Ndër benefitet kryesore të Brahmit veçojmë:

  • Përmirësimi i Kujtesës dhe Fokusit: Brahmi është përdorur për të përmirësuar funksionin kognitiv, përfshirë kujtesën dhe përqendrimin. Për këtë arsye, ajo është studiuar dhe përdoret për rritjen e performancës intelektuale dhe përmirësimin e të mësuarit.
  • Ul Stresin dhe Ankthin:  Brahmi ka potencialin për të zbutur stresin dhe ankthin. Ai vepron si adaptogen duke ndihmuar në reagimin e organizmit ndaj stresit.
  • Përmirëson Tretjen: Brahmi është përdorur tradicionalisht në trajtimin e problemeve të traktit gastrointestinal dhe të sistemit të tretjes. Përdoret njëkohësisht në trajtimine kapsllëkut.
  • Forcon sistemin imunitar: Brahmi ndikon në rrijtejen e sistemit imunitar duke luftuar nfa sëmundjeve dhe infeksioneve të ndryshme. Ka veti antiinflamatore dhe është antikosidant i mirë.
  • Përmirëson Gjumin: Brahmi përdoret në trajtimin e problemeve të gjumit dhe përmirësimin e cilësisë së tij.