KURS ONLINE YOGA SHQIP

Yoga është një sistemi i lashtë i praktikave fizike, mendore dhe shpirtërore hinduiste. Kjo traditë i ka rrënjët në filozofinë dhe kulturën hinduiste, por është shpërndarë gjerësisht nëpër botë dhe është praktikuar nga njerëz të ndryshëm me qëllime të ndryshme. Yoga përfaqëson një qasje të holistikës ndaj mirëqenies dhe përfshin trupin, mendjen dhe shpirtin.

Në përgjithësi, yoga përdoret për të arritur gjendje të lartë të vetëdijes, paqeje dhe harmonie. Kjo arrihet përmes praktikave të ndryshme fizike, mendore dhe meditative. Disa nga llojet më të njohura të jogës janë:

  1. Hatha Yoga: Fokusohet në pozicionet e trupit (asana) dhe teknikat e frymëmarrjes. Kjo lloj joge është më e njohur për ushtrimet fizike dhe përmirësimin e fleksibilitetit dhe forcës trupore.
  2. Vinyasa Yoga: Kombinon lëvizjet e trupit me frymëmarrjen, duke krijuar një rrjedhë të lëvizjeve të lidhura. Kjo lloj joge promovon qetësi të lëvizjeve.
  3. Ashtanga Yoga: Ka një seri të pozicioneve të përshtatura, të quajtur vinyasa, që praktikohen me një stil të caktuar. Kjo lloj joge synon të përmirësojë fleksibilitetin, forcën dhe qendrueshmërinë.
  4. Bikram Yoga: Praktikohet në një mjedis të ngrohtë dhe përfshin një seri të caktuar të pozicioneve. Qëllimi është të përmirësojë fleksibilitetin dhe të stimulojë detoksifikimin.
  5. Kundalini Yoga: Fokusohet në tërheqjen e energjisë kundalini, e cila besohet të jetë në bazë të kurrizit. Përfshin pozicionet e trupit, frymëmarrjen, meditimin dhe mantren.
  6. Yoga Nidra: Një lloj relaksimi thelbësor që synon të çojë individin në një gjendje ndërmjet zgjimit dhe gjumit për të përmirësuar energjinë dhe qetësinë.

Yoga nuk është vetëm ushtrim fizik, por një mënyrë për të kultivuar vetëdijen, për të ndihmuar në menaxhimin e stresit, për të përmirësuar fleksibilitetin dhe forcën, dhe për të përjetuar qetësi mendore. Ka shumë shkolla dhe stile të ndryshme të jogës, kështu që secili mund të gjejë atë që përshtatet më mirë me nevojat dhe qëllimet e tyre.

PËR TU TRAJNUAR NË DISIPLINËN E YOGAS, AYURVEDAS DHE SHKENCAVE VEDIKE MUND TË ZGJIDHNI KURSET ONLINE QË VIJNË PËR HERË TË PARË NË GJUHËN SHIQ DHE QË JU JAPIN MUNDËSINË E CERTIFIKIMIT TË NJOHUR NDËRKOMBËTAR NGA NJË DËR FIGURAT MË TË NJOHURA NË BOTË NË FUSHËN E DISIPLINËS VEDIKE DR. DAVID FRAWLEY

https://www.akademiaeshkencavevedike.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *