RËNDËSIA E SISTEMIT TË TRETJES

1 A e dini se pjesa me e madhe neuroneve ndodhen ne sistemin dixhestiv dhe jo ne tru. Ndaj dhe njihet si truri i dyte. Intuita vjen prej saj. 

2. Ne te krijohen dhe akumulohen te gjitha llojet e kujteses, ankthi, frika, nervozizmi, gezimi, lumturia etj

3.A e dini se 75% e seratonines clirohet aty?! Per kte arsye meshkujt propozojne me nje kuti embelsirash dhe jo hudhrash…

4. Ndikon drejtperdrejt ne funksionomin konjitiv, emocional e fizik Nje individ I shendetshem ka rreth 1 kg bakterie pra rreth triliona bakterie ne floren intestinale qe ndikojne drejtperdrejt ne shendetin mendor.

5. Ndikon drejtperdrejt ne lekuren, flokun, mireqenien mendore, gjinekologjike, gastrointestinale, konstipacioni, kanceri, depresioni klinik, kockat, ftohjen. 90% e semundjeve vijne si shkak i mingeses te shendetit intestinal. 

Perben organin me te rendesishem te trupit, eshte rezervuari qe furnizon cdo organ me vlerat e duhura ushqyese . Eshte vendi ku akumulohet dhe tretet ushqimi absorbohen dhe asimilohen nutrientet. 

Eshte koha te fuqizoni kte organ per ti dhene energjine e duhur trupit tuaj. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *