SHIRODHARA TRAJTIM AYURVEDIK

Shirodhara është një praktikë terapeutike e mjekësisë ayurvedike . « Shiro » do të thotë kokë, ndërsa « dhara » do të thotë rrjedhje. Kjo teknikë përfshin derdhjen e një locioni të ngrohtë, zakonisht vaj medicinal, mbi Koken e personit për një periudhë të caktuar kohore. Rrjedhja e vazhdueshme e lëngut shpesh kombinohet me masazh të lehtë në zonën e qafës, krahëve dhe duarve.

Kjo praktikë ka për qëllim të harmonizoje dhe balancoje trupin dhe mendjen. Shirodhara sjell:

Relaksim të thellë: Procesi i vazhdueshëm i derdhjes së vajit në kokë ndihmon në qetesimin e sistemit nervor dhe redukton nivelet e stresit.
Përmirësim të gjumit: Shirodhara rregullon ciklin e gjumit 
Lehtësim të tensionit në kokë dhe qafë: Masazhi dhe vaji mund të ndihmojnë në zbutjen e tensionit dhe dhimbjeve në këto zona.
Kthjelltësi mendore: Shirodhara qetëson mendjen dhe shton qartësinë mendore.
Trajtim i problemeve të tensionit të lartë dhe migrënës: Shumë studime vërtetojnë se Shirodhara ndihmon në rastet e tensionit të lartë dhe migrënës.
Para se të aplikohet Shirodhara, praktikanti ayurvedik vlerëson gjendjen e përgjithshëm të trupit dhe shendetit duke pershtatur llojin e vajit në bazë të konstitucionit të individit.

Për të zbuluar sekretet e jetgjatësisë the mënyrës holistiske të jetesës studioni kursin tonë unik që vjen per herë të park në trevat shqipfolëse « AYURVEDIC LIFESTYLE CONSULTANT ».