USHQIME PER YOGA

Ushqimet që përdorni para dhe pas praktikës së jogës kanë një rol të rëndësishëm në nivelin tuaj të energjisë, rehatisë, dhe performancën fizike.

Në vijim janë disa ushqime që mund të jetë të dobishme para dhe pas seancave të jogës:

Para Jogës:

  • Fruta të Freskëta: Frutat e freskëta si banane, mollë, pjepër, ose agrume janë burime të shkëlqyera të energjisë së shpejtë përpara një seance joge.
  • Bime të Gjelbra: Perime të gjelbra si spinaqi, selino, dhe bime të tjera të pasura me fibra dhe vitaminë mund të jenë një zgjedhje e mirë përpara jogës.
  • Proteina : Nëse preferoni proteina, zgjidhni opsione si fara lini, ose vezë përpara seancës.
  • Ujë: Sigurohuni që të jeni të hidratuar para dhe gjatë seancës së jogës. Pini një gotë ujë para se të filloni.

Pas Jogës:

  • Proteina: Pas një seance joge, konsumoni ushqime të pasura me proteina për të rikthyer energjinë dhe për të ndihmuar në rikuperim. Peshku, qumështi i kokosit, ose gjalpi i arushës janë disa opsione.
  • Ushqime të Plota Proteinike: Nëse preferoni vegan, zgjidhni burime proteinash si tofu, humus, fasule, dhe perime të tjera të pasura me proteina.
  • Yogurt Probiotikë: Yogurti i pasteurizuar ose i pasur me probiotikë ndihmon në rregullimin e tretjes dhe sistemin imunitar.
  • Fruta të Kompotuara: Fruta të kompotuara ose të prera me një lugë mjaltë mund të jenë një zgjedhje e shijshme dhe energjitike për të ndihmuar në rikuperim.
  • Ujë Kokosi: Uji i kokosit është një opsion hidratues që ka veti rikuperuese.

Çdo individ ka nevoja të ndryshme dhe ushqyerja para dhe pas jogës që mund të ndryshojë nga personi në person. Është e rëndësishme të dëgjoni trupin tuaj dhe të zgjidhni ushqimet që ndihmojnë të ndjeheni të rehatshëm dhe energjike.

Për tju ndihmuar të zbuloni nevoja e trupit tuaj mund të plotësoni quizin e përcaktimit të konstitucionit trupor vënë në dispozicion nga AKADEMIA E SHKENCAVE VEDIKE.

Linku më poshtë:

https://www.akademiaeshkencavevedike.com/test-dosha


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *